Inlagd sill med rosépeppar

Inlagd sill med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ett klassiskt recept på inlagd sillrecept med rosépeppar, kryddnejlikor och morot. Ett måste till påsk, midsommar och jul.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
  • 420 g inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • Lag:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 100 g skivad morot
  • 2 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt lök, morot och kryddor. Låt lagen koka upp och svalna. .
  2. Lägg sillen i en burk och slå på lagen. Sätt på ett tättslutande lock och låt dra i kylskåp 1-2 dygn

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inlagd sill med rosépeppar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 420 g inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • Lag:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 100 g skivad morot
  • 2 tsk hel kryddpeppar
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad

Inlagd sill med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ett klassiskt recept på inlagd sillrecept med rosépeppar, kryddnejlikor och morot. Ett måste till påsk, midsommar och jul.

Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt lök, morot och kryddor. Låt lagen koka upp och svalna. .
  2. Lägg sillen i en burk och slå på lagen. Sätt på ett tättslutande lock och låt dra i kylskåp 1-2 dygn

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!