
Inlagd sill med rosépeppar
Betyg (1-5):
Ett klassiskt sillrecept med rosépeppar, kryddnejlikor och morot.
Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 420 g inläggningssill urvattnad, 1 burk
- Lag:
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 strimlad rödlök
- 1 dm strimlad purjolök
- 100 g skivad morot
- 2 tsk hel kryddpeppar
- 1 tsk hel vitpeppar
- 1 tsk rosépeppar
- 5 kryddnejlikor
- 3 lagerblad
Gör så här
- Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt lök, morot och kryddor. Låt lagen koka upp och svalna. .
- Lägg sillen i en burk och slå på lagen. Sätt på ett tättslutande lock och låt dra i kylskåp 1-2 dygn
Liknande recept
Inlagd sill med rosépeppar
Betyg (1-5):
Ett klassiskt sillrecept med rosépeppar, kryddnejlikor och morot.
Tillagningstid: 10 minuter + 1-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt lök, morot och kryddor. Låt lagen koka upp och svalna. .
- Lägg sillen i en burk och slå på lagen. Sätt på ett tättslutande lock och låt dra i kylskåp 1-2 dygn
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!