Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en lång girlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbeta och apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(14)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(5)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(86)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(6)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 1 apelsin
  • 840 g inläggningssill urvattnad (2 paket)

Inlagd sill med apelsin och rödbeta - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Inlagd sill med rödbeta och apelsin som är smaksatt med kanel och kryddpeppar. Perfekt att servera i en genomskinlig skål på julbordet så den fina färgen syns. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min + 1 dygn i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, kanel och kryddpeppar. Låt svalna.
  2. Skala och skiva rödlök och rödbeta tunt, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinen till en lång girlang med potatisskalare.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär i mindre bitar. Varva sill, lök, rödbeta och apelsinskal i en ren burk. Häll lagen med kryddorna över sillen och låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(14)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(5)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(86)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(6)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies