För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika är kryddorna som ger smaken till skinkan som hör traditionen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt

Liknande recept

Chili- och paprikapotatis

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Krämig wasabisill

(8)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Julskinka med grönt täcke

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 st kokt julskinka
  • Griljering:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 3 msk strösocker eller rårörsocker
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • Garnering:
  • 0.5 dl hela kryddnejlikor

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Senap, kryddpeppar, ingefära och kryddnejlika är kryddorna som ger smaken till skinkan som hör traditionen till.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort nät och svål på skinkan. Låt ett litet fettlager vara kvar.
  2. Blanda äggula, socker, senap och kryddor. Pensla blandningen över skinkan. Stick i kryddnejlikor som garnering.

Griljering

  1. Sätt in skinkan på en långpanna i nedre delen av ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curth

2011-12-31

Perfekt

Liknande recept

Chili- och paprikapotatis

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(14)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Krämig wasabisill

(8)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(5)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Julskinka med grönt täcke

(3)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)