Indisk wrap med paneer

Indisk wrap med paneer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Folk vallfärdar till hål i väggen för att äta liknande wraps, men nu kan du göra den hemma!

Tillagningstid: 35 min
4 stycken
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 stor morot
  • 100 g rödkål, tunt strimlad
  • 70 g babyspenat
  • 225 g paneer
  • 4 stora tortillabröd
  • Kryddig varm kålsallad
  • 500 g salladskål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 25 g smör
  • 2 msk grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skala och skär moroten i superfina strimlor eller riv den grovt. Lägg moroten i lagen och låt stå minst 20 min.

Kålsallad:

  1. Stek kålen med lök, chili och vitlök i smör under omrörning tills det är mjukt utan att få färg. Krydda med ingefära och de torra kryddorna. Stek ytterligare några minuter.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt, vitlök och mynta. Smaka av med honung och salt. Skiva paneeren. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten runt om så att den får fin färg.
  2. Fyll tortillabröden med kålsallad, paneer, picklad morot, spenat, rödkål och myntayoghurt. Vik ihop till ett litet kompakt paket och stek i torr stekpanna till fin färg runt om. Börja steka med skarven nedåt.

Tips

Den är lika god kall, så den funkar perfekt som picknickwrap.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-01-31

Jättegott!

Indisk wrap med paneer
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 stor morot
  • 100 g rödkål, tunt strimlad
  • 70 g babyspenat
  • 225 g paneer
  • 4 stora tortillabröd
  • Kryddig varm kålsallad
  • 500 g salladskål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 25 g smör
  • 2 msk grovriven färsk ingefära
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk flytande honung

Indisk wrap med paneer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Folk vallfärdar till hål i väggen för att äta liknande wraps, men nu kan du göra den hemma!

Tillagningstid: 35 min
4 stycken

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret lösts upp. Skala och skär moroten i superfina strimlor eller riv den grovt. Lägg moroten i lagen och låt stå minst 20 min.

Kålsallad:

  1. Stek kålen med lök, chili och vitlök i smör under omrörning tills det är mjukt utan att få färg. Krydda med ingefära och de torra kryddorna. Stek ytterligare några minuter.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt, vitlök och mynta. Smaka av med honung och salt. Skiva paneeren. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten runt om så att den får fin färg.
  2. Fyll tortillabröden med kålsallad, paneer, picklad morot, spenat, rödkål och myntayoghurt. Vik ihop till ett litet kompakt paket och stek i torr stekpanna till fin färg runt om. Börja steka med skarven nedåt.

Tips

Den är lika god kall, så den funkar perfekt som picknickwrap.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-01-31

Jättegott!