Indisk rödbetssallad

Indisk rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kokta rödbetor som vänds runt i stekta indiska kryddor och toppas med koriander och lime. Perfekt som tillbehör till en daal. Recept ur kokboken Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 5 min + tid att koka betorna
4 portioner
  • 1 kg färska rödbetor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 tsk sesamfrön eller vallmofrön
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl curryblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • lime, pressad saft

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär i bitar.
  2. Värm olja i en stekpanna och tillsätt senapsfröna. När fröna börjar poppa, tillsätt sesamfrön, fänkålsfrön, chili och ev curryblad.
  3. Stek kryddorna på låg värme några minuter utan att de bränns. Vänd ner rödbetorna och stek under omrörning några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över koriander och pressa på limesaft vid servering. Servera som tillbehör till daal eller annan gryta med ris och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Indisk rödbetssallad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg färska rödbetor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 2 tsk sesamfrön eller vallmofrön
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl curryblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • lime, pressad saft

Indisk rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kokta rödbetor som vänds runt i stekta indiska kryddor och toppas med koriander och lime. Perfekt som tillbehör till en daal. Recept ur kokboken Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 5 min + tid att koka betorna
4 portioner

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär i bitar.
  2. Värm olja i en stekpanna och tillsätt senapsfröna. När fröna börjar poppa, tillsätt sesamfrön, fänkålsfrön, chili och ev curryblad.
  3. Stek kryddorna på låg värme några minuter utan att de bränns. Vänd ner rödbetorna och stek under omrörning några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över koriander och pressa på limesaft vid servering. Servera som tillbehör till daal eller annan gryta med ris och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!