
Kokta polkabetor med vitlöksdressing
Betyg (1-5):
Vita och röda polkabetor med smak från Grekland är ett gott tillbehör till grillad mat.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 500 g polka- eller rödbetor
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk olivolja
- 2 krm nymald svartpeppar
- 0.5 citron, pressad saft
- 200 g fetaost
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Skrubba betorna, skölj dem noga och koka dem i 20-30 minuter. Tryck av skalet och klyfta dem. Blanda vitlök med olja, peppar och citronsaft. Häll dressingen över betorna. Smula fetaost och strö flingsalt över.
Kokta polkabetor med vitlöksdressing
Betyg (1-5):
Vita och röda polkabetor med smak från Grekland är ett gott tillbehör till grillad mat.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Skrubba betorna, skölj dem noga och koka dem i 20-30 minuter. Tryck av skalet och klyfta dem. Blanda vitlök med olja, peppar och citronsaft. Häll dressingen över betorna. Smula fetaost och strö flingsalt över.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!