Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Vita och röda polkabetor med smak från Grekland är ett gott tillbehör till grillad mat.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g polka- eller rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skrubba betorna, skölj dem noga och koka dem i 20-30 minuter. Tryck av skalet och klyfta dem. Blanda vitlök med olja, peppar och citronsaft. Häll dressingen över betorna. Smula fetaost och strö flingsalt över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kokta polkabetor med vitlöksdressing
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g polka- eller rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk flingsalt

Kokta polkabetor med vitlöksdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Vita och röda polkabetor med smak från Grekland är ett gott tillbehör till grillad mat.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skrubba betorna, skölj dem noga och koka dem i 20-30 minuter. Tryck av skalet och klyfta dem. Blanda vitlök med olja, peppar och citronsaft. Häll dressingen över betorna. Smula fetaost och strö flingsalt över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!