Chèvrepaj med rödbetor

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé. Tänk på att välja obesprutade rödbetor om du vill använda blasten.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning

  1. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Sofia, en härlig sallad med paprika och gurka och gärna en balsamvinäger-dressing är väldigt gott till pajen. Eller servera den med goda charkuterier!

Sofia

2022-03-25

Tips på vad man kan ha till pajen som tillbehör vore kul.

Chèvrepaj med rödbetor
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 knipplökar, hackade
  • 30 g mangold eller rödbetsblast, grovhackad
  • 1 msk smör
  • 200 g chèvre
  • 300 g kokta rödbetor, i bitar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Chèvrepaj med rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Paj fylld med chèvreost, rödbetor och knipplök är hur gott som helst. passar både som lunch eller på en festlig buffé. Tänk på att välja obesprutade rödbetor om du vill använda blasten.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning

  1. Stek lök och mangold eller rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.

Tips

Det går bra att byta mangold eller blast mot spenat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Sofia, en härlig sallad med paprika och gurka och gärna en balsamvinäger-dressing är väldigt gott till pajen. Eller servera den med goda charkuterier!

Sofia

2022-03-25

Tips på vad man kan ha till pajen som tillbehör vore kul.