Indisk ingefärskyckling
  • Tid 40 min

Indisk ingefärskyckling

3 (2 betyg)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.

  2. 2

    Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar