Indisk ingefärskyckling
  • Tid 40 min

Indisk ingefärskyckling

3.14 (7 betyg)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.

  2. 2

    Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carina

    Lägg gärna till haricots verts och tomater i inköpslistan, lätt att missa annars.