Indisk ingefärskyckling

Indisk ingefärskyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.
  2. Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-03-12

Lägg gärna till haricots verts och tomater i inköpslistan, lätt att missa annars.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Indisk ingefärskyckling
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Indisk ingefärskyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.
  2. Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-03-12

Lägg gärna till haricots verts och tomater i inköpslistan, lätt att missa annars.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Kerala curry-kyckling

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingrulader med färska örter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)