Indisk ingefärskyckling

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.
  2. Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-03-12

Lägg gärna till haricots verts och tomater i inköpslistan, lätt att missa annars.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten

Indisk ingefärskyckling

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Kycklinggryta med mycket smak av ingefära och indiska kryddor värmer bra när man har varit ute. Den går fint att förbereda och värma upp när det är dags att äta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt lök, ingefära, vitlök och de torra kryddorna. Fräs en stund till. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt sjuda under lock ca 30 min.
  2. Koka riset. Lägg haricots verts på riset de sista 5 min och tomaterna precis vid serveringen. Toppa med hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina

2019-03-12

Lägg gärna till haricots verts och tomater i inköpslistan, lätt att missa annars.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(30)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies