Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g frysta fisktärningar, tinade
  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde

Indisk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

Fiskgryta med morötter och potatis med indiska smaker som garam masala, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna. Skala och skär potatis och morötter i bitar och löken i klyftor. Stek grönsakerna under omrörning i olja med vitlöken, de torra kryddorna, salt och socker.
  2. Tillsätt vatten och grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Lägg i fisk-bitarna så de blir täckta av såsen. Sätt på ett lock och dra kastrullen från värmen. Servera när fisken är klar efter ca 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carolin

2019-11-05

Väldigt blaskig gryta som knappt smakade något.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies