Indisk bowl
  • Tid 35 min

Indisk bowl

5 (3 betyg)

Ingefärsyoghurten ger syraoch sting till de kryddigaräkorna.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g kungsräkor, tinade (2 påsar MSC-märkta)
  • 1 zucchini
  • 1 polkabeta
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda på burk, bruttovikt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g groddar, gärna rödbetsgroddar
  • 0.5 citron, i klyftor
Marinad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk mald gurkmeja
  • 2 msk mald spiskummin
  • 2 msk mald koriander
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
Ingefärsyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna. Låt rinna av på hushållspapper.

Marinad:

  1. 1

    Blanda ingredienserna. Vänd ner räkorna, låt marinera minst 20 min.

Ingefärsyoghurt:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt.

  2. 2

    Hyvla zucchinin till tunna remsor med skalare. Skär polkabetan tunt (ev med mandolin). Fräs räkorna i sin marinad hastigt i en het stekpanna, ca 2 min. Lyft upp dem och ta vara på såsen i pannan genom att spä med lite vatten och röra runt.

  3. 3

    Fördela ris, alla grönsaker och räkorna i serveringsskålar. Ringla över såsen från pannan. Toppa med groddar och koriander. Servera med ingefärsyoghurten. Pressa över citronsaft.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är även gott med kycklingstrimloristället för räkor. (Det tar dock litelängre tid, eftersom kycklingen måstegenomstekas.)
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Supergott!