Inbakad fetaost

Inbakad fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Frasigt gyllene på ytan och krämig inuti. Servera med honung och en rejäl tomatsallad. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 250 g färsk smördegsrulle
  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung, till servering

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär i fyra bitar. Kavla bitarna något tunnare och lägg en halv bit fetaost på varje degbit. Vik ihop till ett paket och nyp ihop skarvarna ordentligt.
  2. Blötlägg ett bakplåtspapper ca 5 min (så det inte börjar brinna på grillen). Pensla den släta sidan av smördegspaketen med lättvispat ägg och nagga med en gaffel.
  3. Krama lite vatten ur papperet och vik det dubbelt. Grilla paketen över indirekt glöd på det blöta papperet och under grillens lock.
  4. (Optimal temperatur är 225°.) De är klara när de puffat upp och har fin färg, 15–20 min. Ringla över honung och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inbakad fetaost
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 250 g färsk smördegsrulle
  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung, till servering

Inbakad fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Frasigt gyllene på ytan och krämig inuti. Servera med honung och en rejäl tomatsallad. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och skär i fyra bitar. Kavla bitarna något tunnare och lägg en halv bit fetaost på varje degbit. Vik ihop till ett paket och nyp ihop skarvarna ordentligt.
  2. Blötlägg ett bakplåtspapper ca 5 min (så det inte börjar brinna på grillen). Pensla den släta sidan av smördegspaketen med lättvispat ägg och nagga med en gaffel.
  3. Krama lite vatten ur papperet och vik det dubbelt. Grilla paketen över indirekt glöd på det blöta papperet och under grillens lock.
  4. (Optimal temperatur är 225°.) De är klara när de puffat upp och har fin färg, 15–20 min. Ringla över honung och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!