Inbakad fetaost
  • Tid 35 min

Inbakad fetaost

0 (0 betyg)

Frasigt gyllene på ytan och krämig inuti. Servera med honung och en rejäl tomatsallad. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 4

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g färsk smördegsrulle
  • 300 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande honung, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut smördegen och skär i fyra bitar. Kavla bitarna något tunnare och lägg en halv bit fetaost på varje degbit. Vik ihop till ett paket och nyp ihop skarvarna ordentligt.

  2. 2

    Blötlägg ett bakplåtspapper ca 5 min (så det inte börjar brinna på grillen). Pensla den släta sidan av smördegspaketen med lättvispat ägg och nagga med en gaffel.

  3. 3

    Krama lite vatten ur papperet och vik det dubbelt. Grilla paketen över indirekt glöd på det blöta papperet och under grillens lock.

  4. 4

    (Optimal temperatur är 225°.) De är klara när de puffat upp och har fin färg, 15–20 min. Ringla över honung och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar