Laxtartar på rågbröd

Laxtartar på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Goda små snittar med laxtartar, kapris och dijonsenap. Enkelt recept på aptitretare till festen, påsk eller buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken
  • 300 g laxfilé (ska ha varit fryst i 72 timmar)
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 5 skivor surdegsbröd av råg
  • 100 g färskost
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
  2. Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laxtartar på rågbröd
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g laxfilé (ska ha varit fryst i 72 timmar)
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 5 skivor surdegsbröd av råg
  • 100 g färskost
  • dillkvistar

Laxtartar på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Goda små snittar med laxtartar, kapris och dijonsenap. Enkelt recept på aptitretare till festen, påsk eller buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken

Gör så här

  1. Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
  2. Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!