
Laxtartar på rågbröd
Betyg (1-5):
Goda små snittar med laxtartar, kapris och dijonsenap. Enkelt recept på aptitretare till festen, påsk eller buffén.
Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken
- 300 g laxfilé (ska ha varit fryst i 72 timmar)
- 0.5 dl kapris
- 0.5 finhackad gul lök
- 1 dl finhackade inlagda rödbetor
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Servering:
- 5 skivor surdegsbröd av råg
- 100 g färskost
- dillkvistar
Gör så här
- Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
- Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.
Laxtartar på rågbröd
Betyg (1-5):
Goda små snittar med laxtartar, kapris och dijonsenap. Enkelt recept på aptitretare till festen, påsk eller buffén.
Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken
Gör så här
- Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
- Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!