
Hummersoppa med vitt vin och grädde
Betyg (1-5):
Gör din egen fond av hummerskalen, soppan blir sagolikt god! Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo
Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim att koka fond
Ugnstemperatur:250º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 hummer (fryst eller färsk)
- 1 morot
- 1 gul lök
- 0.5 fänkål
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyftor
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 tsk dillfrön
- 0.5 tsk paprikapulver
- 4 dl torrt vitt vin
- 6 dl vatten
- 2 lagerblad
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 krm cayennepeppar
- dill till garnering
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°, grilleffekt. Knäck klorna och pilla ut hummerköttet. Skala hummerstjärten och skär allt kött i mindre bitar. Lägg i en skål och förvara inplastat i kylen till servering.
- Lägg alla skal i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 7 min. Skala morot och lök, skär i slantar och klyftor. Skär fänkålen i jämnstora bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull någon minut. Tillsätt vitlök, tomatpuré, dillfrön, paprikapulver och hummerskal.
- Fräs några minuter till under omrörning. Häll i vin och vatten och lägg i lagerbladen. Koka upp och låt koka ca 15 min. Skeda bort ev skum som bildats. Låt sjuda på lägsta värme 30–60 min.
- Sila ner fonden i en annan kastrull och tryck ut vätskan ordentligt ur grönsaker och skal. Häll grädden i fonden och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Låt koka på medelvärme ca 5 min. Fördela hummerköttet i fyra soppskålar och häll över den heta soppan. Garnera med en dillvippa.
Tips

Laga soppan i förväg. Bara värm upp och servera rykande het.
Liknande recept
Hummersoppa med vitt vin och grädde
Betyg (1-5):
Gör din egen fond av hummerskalen, soppan blir sagolikt god! Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo
Tillagningstid: 30 min + ca 1 tim att koka fond
Ugnstemperatur:250º
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°, grilleffekt. Knäck klorna och pilla ut hummerköttet. Skala hummerstjärten och skär allt kött i mindre bitar. Lägg i en skål och förvara inplastat i kylen till servering.
- Lägg alla skal i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 7 min. Skala morot och lök, skär i slantar och klyftor. Skär fänkålen i jämnstora bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull någon minut. Tillsätt vitlök, tomatpuré, dillfrön, paprikapulver och hummerskal.
- Fräs några minuter till under omrörning. Häll i vin och vatten och lägg i lagerbladen. Koka upp och låt koka ca 15 min. Skeda bort ev skum som bildats. Låt sjuda på lägsta värme 30–60 min.
- Sila ner fonden i en annan kastrull och tryck ut vätskan ordentligt ur grönsaker och skal. Häll grädden i fonden och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Låt koka på medelvärme ca 5 min. Fördela hummerköttet i fyra soppskålar och häll över den heta soppan. Garnera med en dillvippa.
Tips

Laga soppan i förväg. Bara värm upp och servera rykande het.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-01-01
Succé på nyårsafton! Fanns inte en droppe kvar... 👌
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Peter
2018-01-01
Succé på nyårsafton! Fanns inte en droppe kvar... 👌