Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kassler med gratinerade tomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 msk salt

Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kassler med gratinerade tomater

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)