Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Spara recept

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar i peperonata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 msk salt

Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Spara recept

Älgburgare med röd coleslaw

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttbullar i peperonata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)