Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.75 kg lammkött med ben, t ex bog eller bringa
  • 1.5 liter vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 morötter
  • 75 g rotselleri
  • 0.5 litet vitkål
  • 1 purjolök
  • 400 g blomkål
  • 2 dl frysta ärter

Hotch-potchsoppa

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och peppar. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme tills det är mört, ca 1 timme.
  2. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i skivor eller halvmånar, sellerin i tärningar. Skär vitkålen i små bitar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Bryt blomkålen i buketter.
  3. Ta upp köttet. Lägg i grönsakerna, först morot, selleri och vitkål och koka ca 5 minuter. Lägg sedan i purjolök och blomkål och koka ytterligare ca 5 minuter. Skär under tiden köttet i små bitar. Lägg till sist i köttet och ev ärter, späd ev med lite vatten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2015-04-28

Bortglömd soppa från det glada 20-talet! En nyttig och god maträtt från mormorsmors tid.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Brunchplåt

(33)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies