Höstgryta med bönor och kantareller
  • Tid 30 min

Höstgryta med bönor och kantareller

4.5 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 200 g kantareller, avrunna (på burk)
  • 200 g champinjoner, kvartade
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g potatis, i bitar
  • 0.5 tsk timjan
  • 410 g kidneybönor. avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, kantareller och champinjoner i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och smula ner buljongen.

  2. 2

    Tillsätt potatis och timjan och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ner i grytan tillsammans med crème fraiche.

  3. 3

    Smaka av med salt och svartpeppar och servera när allt är varmt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar