Asiatiskt långkok med nudlar
  • Tid 3 tim

Asiatiskt långkok med nudlar

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 16

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar