Asiatiskt långkok med nudlar

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatiskt långkok med nudlar
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg högrev
  • 1 msk neutral olja
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, strimlad
  • 1.2 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 150 g spetskål, strimlad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, i klyftor

Asiatiskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 3 tim
6 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 ½ tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera grytan med nudlar, kål, salladslök, champinjoner, chili och koriander. Pressa limesaft över.

Servering

Lägg ner tillbehören i grytan eller låt alla göra sin egen skål.

Tips

Koka gärna med ett märgben i buljongen för att höja smaken på buljongen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!