Pasta gorgonzola

Pasta gorgonzola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Spagetti med krämig ädelost och svamp.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 250 g skivade champinjoner
  • 0.5 rödlök, i klyftor
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk grönsaksbuljongtärning
  • 120 g gorgonzola
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g finstrimlad sugar snaps
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs svamp och lök några minuter i oljan. Tillsätt grädde och buljong och låt det hela koka upp. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda några minuter tills osten har smält helt och såsen har tjocknat något.
  3. Blanda sås och pasta väl. Toppa med sugarsnaps och persilja.

Tips

Byt ut ädelosten mot annan favoritost istället.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Constance

2022-02-26

Enkel och gott!

WT

2016-12-17

Uuuuuunterbart gott. Tack så mycket Siv. Jag tog det lugnt så jag kunde skippa baconen.

Sofia

2014-06-27

Jättegott!

Eva

2013-11-02

Grymt gott! Den underbara lilla Coop nära butiken på Mariaplan i Göteborg hade inga sugarsnaps men däremot små gulliga, ekologiska succhinis som passade utmärkt

Ulrika

2013-08-31

Snabbt och väldigt gott! Vardagslyxigt. Har gjort flera gånger. Gott med spenat i eller att byta ut persilja med färsk timjan.

Rez

2013-07-29

I'm gonna do it for the lunch and prove that I can also cook to this Girl!

MatbERTIL

2013-05-02

mmm mums jätte gott!! jag gjorde det och hela familjen blev stormförtjusta !!!!

Ewa

2013-02-13

Fick denna superba gourmet vid dammiddag hos Siv! Underbart gott!

Siv

2013-02-13

Här får du receptet om du vill någon ggr!

Bengt-Ove

2012-09-18

Väldigt, väldigt gott. Jag var stressad så jag stekte bacon till.

carina Sandin

2012-08-13

Detta smakade BRA

Pasta gorgonzola
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g spagetti
  • 250 g skivade champinjoner
  • 0.5 rödlök, i klyftor
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk grönsaksbuljongtärning
  • 120 g gorgonzola
  • 1 tsk svartpeppar
  • 150 g finstrimlad sugar snaps
  • 2 msk hackad bladpersilja

Pasta gorgonzola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Spagetti med krämig ädelost och svamp.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs svamp och lök några minuter i oljan. Tillsätt grädde och buljong och låt det hela koka upp. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda några minuter tills osten har smält helt och såsen har tjocknat något.
  3. Blanda sås och pasta väl. Toppa med sugarsnaps och persilja.

Tips

Byt ut ädelosten mot annan favoritost istället.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Constance

2022-02-26

Enkel och gott!

WT

2016-12-17

Uuuuuunterbart gott. Tack så mycket Siv. Jag tog det lugnt så jag kunde skippa baconen.

Sofia

2014-06-27

Jättegott!

Eva

2013-11-02

Grymt gott! Den underbara lilla Coop nära butiken på Mariaplan i Göteborg hade inga sugarsnaps men däremot små gulliga, ekologiska succhinis som passade utmärkt

Ulrika

2013-08-31

Snabbt och väldigt gott! Vardagslyxigt. Har gjort flera gånger. Gott med spenat i eller att byta ut persilja med färsk timjan.

Rez

2013-07-29

I'm gonna do it for the lunch and prove that I can also cook to this Girl!

MatbERTIL

2013-05-02

mmm mums jätte gott!! jag gjorde det och hela familjen blev stormförtjusta !!!!

Ewa

2013-02-13

Fick denna superba gourmet vid dammiddag hos Siv! Underbart gott!

Siv

2013-02-13

Här får du receptet om du vill någon ggr!

Bengt-Ove

2012-09-18

Väldigt, väldigt gott. Jag var stressad så jag stekte bacon till.

carina Sandin

2012-08-13

Detta smakade BRA