För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Höstgryta med bönor och kantareller

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 200 g kantareller, avrunna (på burk)
  • 200 g champinjoner, kvartade
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g potatis, i bitar
  • 0.5 tsk timjan
  • 410 g kidneybönor. avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, kantareller och champinjoner i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och smula ner buljongen.
  2. Tillsätt potatis och timjan och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ner i grytan tillsammans med crème fraiche.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar och servera när allt är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titti

2020-09-29

Super god! Tydlig vin och svamp smak, hade 250dl havregrädde istället, fungera bra. Men den va på gränsen på att vara för syrlig, vet inte hur jag kan få bort det. Slängde även ner 1 sockerbit och lite kantarellfond

13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 200 g kantareller, avrunna (på burk)
  • 200 g champinjoner, kvartade
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g potatis, i bitar
  • 0.5 tsk timjan
  • 410 g kidneybönor. avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Höstgryta med bönor och kantareller

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, kantareller och champinjoner i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och smula ner buljongen.
  2. Tillsätt potatis och timjan och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Skölj av bönorna i kallt vatten och vänd ner i grytan tillsammans med crème fraiche.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar och servera när allt är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titti

2020-09-29

Super god! Tydlig vin och svamp smak, hade 250dl havregrädde istället, fungera bra. Men den va på gränsen på att vara för syrlig, vet inte hur jag kan få bort det. Slängde även ner 1 sockerbit och lite kantarellfond