Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna

Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 rotselleri, i tunna stavar
  • 2 medelstora morot, i tunna stavar
  • 200 g kålrot, i tunna stavar
  • 2 palsternackor i tunna stavar
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, i skivor
  • 2 msk flytande honung, gärna smakrik
  • 0.5 dl färsk rosmarin, eller timjan
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
  2. Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.

Servering

Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 rotselleri, i tunna stavar
  • 2 medelstora morot, i tunna stavar
  • 200 g kålrot, i tunna stavar
  • 2 palsternackor i tunna stavar
  • 1 rödlök, i tunna klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, i skivor
  • 2 msk flytande honung, gärna smakrik
  • 0.5 dl färsk rosmarin, eller timjan
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Honungsglacerade rotfrukter i stekpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Vackert, enkelt och gott med söta rötter till kött, fisk eller fågel.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Låt en stekpanna bli het på högsta värme, smält smöret, häll sedan i oljan. Rör ihop smör och olja och lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Rör försiktigt om och låt dem få lite färg. Sänk värmen och fortsätt steka dem tills de blivit lagom mjuka. Använd eventuellt lite mer smör.
  2. Ringla över honungen och stek i ännu någon minut. Strö över rosmarin eller timjan, salt och peppar efter smak.

Servering

Servera med kött- eller fågelrätter, stekt fisk eller som alternativ till kokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!