Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos
  • Tid 40 min

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

5 (6 betyg)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt
Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. 1

    Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.

  2. 2

    Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.

  3. 3

    Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Birthe

    Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

  • Jonas

    Gott men var är såsen?