Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-01-28

Jättegott, speciellt moset. Allt passar bra ihop, kommer göra detta fler gånger.

Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Dillkött

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • salt
  • Rotmos
  • 1 kg kålrot
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Saftiga biffar av fläskfärs, serveras med ett rotmos med smak av ingefära.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rotmos: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa slätt med en mixerstav. Tillsätt ingefära, smör och mjölk och smaka av med salt.

Färsbiffar:

  1. Vispa upp ägg och vatten lätt i en bunke. Tillsätt ströbrödet och låt svälla någon minut. Lägg i resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
  2. Forma till 12 små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg på båda sidor, ca 5 min.
  3. Skär kålen i bitar och stek i smör under omrörning ca 3 min. Tillsätt sirap och salt och stek ytterligare någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-01-28

Jättegott, speciellt moset. Allt passar bra ihop, kommer göra detta fler gånger.

Birthe

2018-05-15

Saftiga biffar med nyttigt och välsmakande tillbehör. En riktig högpoäng middag.

Jonas

2018-04-03

Gott men var är såsen?

Liknande recept

Spara recept

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Dillkött

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)