Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-08

Hej Magdalena, tack för att du påpekade det, det hade blivit fel i ingredienslistan!

Magdalena

2022-04-02

Skala och koka inlagda rödbetor? Eller ska det vara färska?

Karin

2021-04-10

Gott och enkelt! Tog lite extra kapris för mer smak och sälta.

Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-08

Hej Magdalena, tack för att du påpekade det, det hade blivit fel i ingredienslistan!

Magdalena

2022-04-02

Skala och koka inlagda rödbetor? Eller ska det vara färska?

Karin

2021-04-10

Gott och enkelt! Tog lite extra kapris för mer smak och sälta.

Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!