Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

0 (0 betyg)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g inlagda rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök, klippt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.

  2. 2

    Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.

  3. 3

    Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.

  4. 4

    Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.

  5. 5

    Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar