För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.

Liknande recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Biff med kryddig löksky

(2)

Stekt fläsk med löksås

(19)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttbullar i kokossås

(18)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(24)

Bookmaker- burgare

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 färska högrevsburgare
  • 4 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd brioche
  • 0.25 isbergssalladshuvud, strimlat
  • Till servering:
  • chilisås
  • barbequesås
  • majonnäs
  • Karamelliserad lök:
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 msk farinsocker eller strösocker
  • salt

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Hemligheten med riktigt goda burgare på restaurang är bland annat den karamelliserade löken. Nu kan du laga den själv och överraska dina vänner!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör på medelvärme tills den är brun. Rör då och då. Tillsätt socker och stek ytterligare 2 min under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Grilla burgarna ca 2 min per sida. Lägg på ostskivor den sista minuten så att den smälter. Värm bröden och fyll dem med sallad, burgare, chilisås, lök, majonnäs och bbq-sås.

Tips

Gott att även servera i ett salladsblad istället för bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2017-07-17

Den karamelliserade löken var god och lätt att göra.

Liknande recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Biff med kryddig löksky

(2)

Stekt fläsk med löksås

(19)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttbullar i kokossås

(18)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(24)

Bookmaker- burgare

(2)