För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Högrevsburgare med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Saftig burgare på högrevsfärs tillsammans med karamelliserad lök och fräscha grönsaker är en fantastisk kombo.

Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g högrevsfärs
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Karamelliserad lök:
  • 2 skivade silverlökar
  • 100 g smör
  • 3 msk muskovadosocker
  • 1 dl mörkt öl
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g babyspenat
  • 3 skivade tomater
  • 1 rödlök i ringar

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar (och ev ½ dl bbq-sås). Forma 6 burgare och grilla till fin stekyta.
  2. Karamelliserad lök: Bryn löken i smör under omrörning ca 15 min. Tillsätt socker och stek ytterligare några minuter. Häll på öl och låt koka in.
  3. Sätt ihop burgare med bröd, burgare, spenat, tomat, rödlök, dressing och lök.

Servering

Dressa upp! Rör ihop en dressing av 2 dl majonnäs, 1 msk stark senap, 1 msk skånsk senap och smaka av med salt. En skiva blåmögelost eller smakrik cheddar som smälter på burgaren är också supergott!

Tips

Tips! Vi har även recept på hemgjorda hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd

(14)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(10)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Fläskkarre i ugn med honugnsmarinad

(200)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Dansk sjömansbiff

(155)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g högrevsfärs
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Karamelliserad lök:
  • 2 skivade silverlökar
  • 100 g smör
  • 3 msk muskovadosocker
  • 1 dl mörkt öl
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 40 g babyspenat
  • 3 skivade tomater
  • 1 rödlök i ringar

Högrevsburgare med karamelliserad lök

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Saftig burgare på högrevsfärs tillsammans med karamelliserad lök och fräscha grönsaker är en fantastisk kombo.

Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar (och ev ½ dl bbq-sås). Forma 6 burgare och grilla till fin stekyta.
  2. Karamelliserad lök: Bryn löken i smör under omrörning ca 15 min. Tillsätt socker och stek ytterligare några minuter. Häll på öl och låt koka in.
  3. Sätt ihop burgare med bröd, burgare, spenat, tomat, rödlök, dressing och lök.

Servering

Dressa upp! Rör ihop en dressing av 2 dl majonnäs, 1 msk stark senap, 1 msk skånsk senap och smaka av med salt. En skiva blåmögelost eller smakrik cheddar som smälter på burgaren är också supergott!

Tips

Tips! Vi har även recept på hemgjorda hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled pork i hamburgerbröd

(14)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(10)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(1)

Fläskkarre i ugn med honugnsmarinad

(200)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(20)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Dansk sjömansbiff

(155)