Hjortronparfait

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Parfait är som glass fast extra gräddig och god, den här efterrätten kan förberedas långt i förväg. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 6 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 pkt djupfrysta hjortron
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl saft, av hjortronen
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk hjortronlikör
  • Garnering:
  • 1 dl varm hjortronsylt

Gör så här

  1. Tina bären och sila av 1 dl saft. Blanda socker, äggulor och saft i en tjockbottnad kastrull och sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Rör i den då och då.
  2. Mosa bären. Vispa grädden och blanda den med krämen, bärmoset och eventuellt likör. Häll blandningen i en kyld form. Täck formen med lock eller folie.
  3. Frys parfaiten minst 6 timmar. Tag formen ur frysen och placera den i kylskåp när måltiden börjar.
  4. Vid serveringen, doppa formen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp den på serveringsfat. Häll över lite varm hjortronsylt. Parfait kan göras i förväg och sparas högst 3 månader i frysen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärfyllda smördegspaket

(36)

Björnbärsswirl med mandelbiskvier

(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 pkt djupfrysta hjortron
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl saft, av hjortronen
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk hjortronlikör
  • Garnering:
  • 1 dl varm hjortronsylt

Hjortronparfait

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Parfait är som glass fast extra gräddig och god, den här efterrätten kan förberedas långt i förväg. Ingen stress i köket!

Tillagningstid: 6 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina bären och sila av 1 dl saft. Blanda socker, äggulor och saft i en tjockbottnad kastrull och sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Rör i den då och då.
  2. Mosa bären. Vispa grädden och blanda den med krämen, bärmoset och eventuellt likör. Häll blandningen i en kyld form. Täck formen med lock eller folie.
  3. Frys parfaiten minst 6 timmar. Tag formen ur frysen och placera den i kylskåp när måltiden börjar.
  4. Vid serveringen, doppa formen ett ögonblick i hett vatten och stjälp upp den på serveringsfat. Häll över lite varm hjortronsylt. Parfait kan göras i förväg och sparas högst 3 månader i frysen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärfyllda smördegspaket

(36)

Björnbärsswirl med mandelbiskvier

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies