Hjortronknyten

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(31)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

(10)

Crostata con marmelata

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

Julkaka med lingon

(13)

Bärmuffins i filodeg

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnering:
  • 1 msk florsocker

Hjortronknyten

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter vila av degen
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen med händerna eller med en gaffel och knåda ihop till en fast deg. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och stansa ut cirklar med ett glas eller stans 7-8 cm i diameter. Klicka 1 tsk sylt i mitten och vik över degen och tryck till runt kanterna. Grädda i ugnen på bakplåtspapper i cirka 12 minuter.
  3. Låt kakorna svalna och sikta över florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(31)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(6)

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och glasyr

(10)

Crostata con marmelata

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(54)

Julkaka med lingon

(13)

Bärmuffins i filodeg

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies