Hjortron Pavlova med amarettogrädde

Betyg (1-5):
3.22 (41 betyg)

En söt och god efterrätt med maräng, hjortron och grädde smaksatt med amaretto.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Hjortrontopping:
  • 225 g hjortron
  • 0.5 dl strösocker
  • Amarettogrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alt finhackad mandel

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 1 timme.

Hjortrontopping

  1. Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Amarettogrädde

  1. Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.
  2. Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjortron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@Ulrika Konjak, marsalavin, bara vaniljsocker eller vaniljstång och florsocker.

Ulrica

2013-12-27

Vad kan man ta istället för amaretto har nöt och mandel och citrus allergi bland gästerna.

Birgitta

2011-12-27

nyårstips

Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Semifreddo med hallon och Amaretto

(0)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Chokladfondant

(81)
7 st
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Hjortrontopping:
  • 225 g hjortron
  • 0.5 dl strösocker
  • Amarettogrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alt finhackad mandel

Hjortron Pavlova med amarettogrädde

Betyg (1-5):
3.22 (41 betyg)

En söt och god efterrätt med maräng, hjortron och grädde smaksatt med amaretto.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 1 timme.

Hjortrontopping

  1. Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Amarettogrädde

  1. Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.
  2. Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjortron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@Ulrika Konjak, marsalavin, bara vaniljsocker eller vaniljstång och florsocker.

Ulrica

2013-12-27

Vad kan man ta istället för amaretto har nöt och mandel och citrus allergi bland gästerna.

Birgitta

2011-12-27

nyårstips

Liknande recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Semifreddo med hallon och Amaretto

(0)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Chokladfondant

(81)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies