Hjortron Pavlova med amarettogrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (44 betyg)

En söt och god efterrätt med maräng, hjortron och grädde smaksatt med amaretto.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Hjortrontopping:
  • 225 g hjortron
  • 0.5 dl strösocker
  • Amarettogrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alt finhackad mandel

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 1 timme.

Hjortrontopping

  1. Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Amarettogrädde

  1. Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.
  2. Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjortron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-12-30

@Ulrika Konjak, marsalavin, bara vaniljsocker eller vaniljstång och florsocker.

Ulrica

2013-12-27

Vad kan man ta istället för amaretto har nöt och mandel och citrus allergi bland gästerna.

Birgitta

2011-12-27

nyårstips

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Hjortrontopping:
  • 225 g hjortron
  • 0.5 dl strösocker
  • Amarettogrädde:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk amaretto mandellikör alt finhackad mandel

Hjortron Pavlova med amarettogrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.34 (44 betyg)

En söt och god efterrätt med maräng, hjortron och grädde smaksatt med amaretto.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvita, socker och ättika med elvisp till ett fast skum 5-7 minuter. Klicka ut fyra maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 1 timme.

Hjortrontopping

  1. Rör ihop hjortron och socker. Låt stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

Amarettogrädde

  1. Vispa grädden och rör i amaretto alternativt finhackad mandel.
  2. Servera marängen i botten sedan en klick grädde och toppa med hjortron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2013-12-30

@Ulrika Konjak, marsalavin, bara vaniljsocker eller vaniljstång och florsocker.

Ulrica

2013-12-27

Vad kan man ta istället för amaretto har nöt och mandel och citrus allergi bland gästerna.

Birgitta

2011-12-27

nyårstips

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rulltårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)