Kladdkaka med marängsviss

Kladdkaka med marängsviss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kladdkaka och marängsviss - i det här receptet möts två älskade efterrätter och bildar en helt perfekt dessert!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°.Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Kladdkaka med marängsviss
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Kladdkaka med marängsviss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kladdkaka och marängsviss - i det här receptet möts två älskade efterrätter och bildar en helt perfekt dessert!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°.Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)