Kladdkaka med marängsviss

Kladdkaka med marängsviss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kladdkaka och marängsviss - i det här receptet möts två älskade efterrätter och bildar en helt perfekt dessert!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°.Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Kladdkaka med marängsviss
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 2 liter jordgubbar
  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1.75 dl vetemjöl
  • Maränger
  • 2 äggvitor
  • 1.25 dl strösocker
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)

Kladdkaka med marängsviss

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Kladdkaka och marängsviss - i det här receptet möts två älskade efterrätter och bildar en helt perfekt dessert!

Tillagningstid: 30 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:100-200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10–12 min. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
  3. Maränger: Sänk ugnen till 100°.Vispa ihop äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55–60°. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim. När marängerna släpper från bakplåtspappret och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
  4. Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningsstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.

Tips

Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!