Hjortfilé med rostade svartrötter och grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g hjortfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mortlad hel svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Grönpepparsås:
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk smör
  • 1 burk grönpeppar i lag
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja, eventuellt
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl konjak
  • 0.5 salt
  • Rostade svartrötter:
  • 1 kg svartrötter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Putsa köttet och dela i två bitar om det behövs. Rulla det sedan i salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet tills det är fin stekyta runt hela filén. Lägg över i en ugnsform och sätt i en stektermometer.
  2. Stek löken i smör tills den mjuknat utan att bli brun. Slå på avrunnen grönpeppar, vatten och vin. Låt koka ner i cirka 5 minuter.
  3. Häll i fond, soja, grädde och smaka av med salt. Låt småputtra ytterligare 5-10 minuter. Smaka eventuellt av med konjak.

Rostade svartrötter

  1. Skala och skär svartrötterna i 10 cm stavar. Lägg rötterna på en plåt och rulla dem i olja och salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Sätt in köttet i ugnen och stek till en innertemperatur på 58 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2018-05-19

Ordningsföljden är riktigt beskriven i receptet: tjocka svartrötter behövde mer än 20 minuter, köttet bara en kvart i ugnen. Jag använde 2 msk torkad grönpeppar, som jag blötlade i litet av vinet i 10 h.

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g hjortfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk mortlad hel svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Grönpepparsås:
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk smör
  • 1 burk grönpeppar i lag
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja, eventuellt
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl konjak
  • 0.5 salt
  • Rostade svartrötter:
  • 1 kg svartrötter
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt

Hjortfilé med rostade svartrötter och grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och dela i två bitar om det behövs. Rulla det sedan i salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet tills det är fin stekyta runt hela filén. Lägg över i en ugnsform och sätt i en stektermometer.
  2. Stek löken i smör tills den mjuknat utan att bli brun. Slå på avrunnen grönpeppar, vatten och vin. Låt koka ner i cirka 5 minuter.
  3. Häll i fond, soja, grädde och smaka av med salt. Låt småputtra ytterligare 5-10 minuter. Smaka eventuellt av med konjak.

Rostade svartrötter

  1. Skala och skär svartrötterna i 10 cm stavar. Lägg rötterna på en plåt och rulla dem i olja och salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Sätt in köttet i ugnen och stek till en innertemperatur på 58 grader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2018-05-19

Ordningsföljden är riktigt beskriven i receptet: tjocka svartrötter behövde mer än 20 minuter, köttet bara en kvart i ugnen. Jag använde 2 msk torkad grönpeppar, som jag blötlade i litet av vinet i 10 h.

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)