Hjortfärsbiffar med svampsås och enbär

Hjortfärsbiffar med svampsås och enbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Biffar på viltfärs är så gott! Vårt recept görs på hjortfärs och serveras med kokt potatis, klassisk svampsås och rårörda lingon.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 800 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • rårörda lingon, till servering
  • ev hackad persilja, till garnering
  • Biffar
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk enbär, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 500 g hjortfärs

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda alla ingredienser till biffarna förutom färsen och låt svälla 3 min.
  2. Blanda ner färsen ordentligt. Forma smeten till tolv biffar. Stek biffarna i smör till fin färg på båda sidor.
  3. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills vätskan har kokat in. Pudra över mjölet och blanda om.
  4. Häll i grädde, fond och soja och låt såsen sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis, sås och lingon. Garnera ev med persilja.

Tips

Gör såsen i samma panna som biffarna steks i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hjortfärsbiffar med svampsås och enbär
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • rårörda lingon, till servering
  • ev hackad persilja, till garnering
  • Biffar
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk enbär, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 500 g hjortfärs

Hjortfärsbiffar med svampsås och enbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Biffar på viltfärs är så gott! Vårt recept görs på hjortfärs och serveras med kokt potatis, klassisk svampsås och rårörda lingon.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda alla ingredienser till biffarna förutom färsen och låt svälla 3 min.
  2. Blanda ner färsen ordentligt. Forma smeten till tolv biffar. Stek biffarna i smör till fin färg på båda sidor.
  3. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills vätskan har kokat in. Pudra över mjölet och blanda om.
  4. Häll i grädde, fond och soja och låt såsen sjuda 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis, sås och lingon. Garnera ev med persilja.

Tips

Gör såsen i samma panna som biffarna steks i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!