Hirsknäckemacka med cottage cheese, avokado och groddar
  • Ugn 175º

Hirsknäckemacka med cottage cheese, avokado och groddar

3 (7 betyg)

Godaste knäckebrödet gör du själv.

  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Tillagningstid: knäcke 3 timmar, macka 5 minuter

Ingredienser

8 stycken
Knäckebröd:
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk majsolja
Vid utbakning:
  • 3 msk flingsalt
Knäckemacka:
  • cottage cheese
  • avokado
  • röd paprika
  • groddar
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka vatten och hirs enligt anvisningen på förpackningen. Blanda i mjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö, kokosflingor och majsolja. Rör till en lös deg. Platta ut degen på bakplåtspapper så tunt det går med blöta händer. Strö på flingsalt.

  2. 2

    Grädda två plåtar åt gången i ugnen cirka 45 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.

Knäckemacka

  1. 1

    Klicka cottage cheese på en bit knäckebröd. Toppa med skivad avokado, paprikaring och groddar. Strö över lite mald svartpeppar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carin

    Ska man verkligen ha 1 liter vatten när man kokar hirsen ? Blir det inte för lös deg?

  • Britta/Webbredaktionen

    @Lena Vi har inte provat det, men vill du prova ska du koka hirsflingorna först.

  • Lena

    Kan man används hirsflingor istället för rent hirs? Vad är skillnaden?