Knäckebröd med rosmarin
  • Tid 45 min
  • Ugn 250º

Knäckebröd med rosmarin

3.88 (24 betyg)

Ett lagom tunt krispigt knäckebröd med rosmarin som ger brödet en fin och fräsch smak.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

30 stycken
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl vetekli
  • 2 dl rågmjöl
  • 3 dl dinkelsikt
  • 1.5 dl vetemjöl
Garnering:
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 msk torkad rosmarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med ljummet vatten (37°) i en bunke eller köksmaskin. Stöt rosmarin i en mortel. Tillsätt rosmarin, salt, honung, vetekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, ca 4 min för hand eller 2 min med maskin. Jäs under bakduk ca 15 min.

  2. 2

    Dela degen i ca 30 bitar och kavla ut till tunna runda kakor med kavel eller kruskavel. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Om man inte använder kruskavel behöver kakorna naggas med gaffel eller brödnagg. Pensla kakorna med kallt vatten och strö över solrosfrön och rosmarin.

  3. 3

    Grädda 5-7 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jane

    Jättelätt recept tom för mig som inte kan baka annat än bullar. Gott blev knäcket också......

  • Margreth

    Det blev jättegott! Enkelt o snabbt att göra! Jag blandade i rosmarin i degen o tog inte så mycket solrosfrön ovanpå.

  • Yvonne

    Fantastiskt gott! Dubbel sats gick åt i ett nafs!

  • Sara

    Mums!!

Visa fler