Kuvertbröd med fänkålsfrön
  • Tid 30 min + 1 tim 15 min jäsning
  • Ugn 225º

Kuvertbröd med fänkålsfrön

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim 15 min jäsning
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

15 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1.5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 tsk mortlade fänkålsfrön
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • fänkålsfrön och flingsalt, att toppa bröden med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula ner jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör om tills jästen löst sig och häll i resten av vattnet. Tillsätt salt, honung, fänkålsfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 45 min.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord och skär i 15 bitar. Lägg bitarna med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fänkålsfrön och flingsalt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt fänkål mot t ex anis eller kummin om du vill variera!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Boel

    Ska det verkligen vara så mycket vatten i degen?