Baguetter med örter

Baguetter med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vackra och smakrika baguetter med örter som passar perfekt för buffébordet. Goda med ost, enkla röror eller en skvätt olja.

Ugnstemperatur:250-200º
4 st
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl fint hackade örtkryddor t ex basilika, timjan eller rosmarin
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.
  2. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Skär degen i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla ljummet vatten över baguetterna. Dekorera med örter. Grädda i cirka 8 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Ta ut baguetterna och låt svalna på galler under bakduk.

Servering

Garnera brödet med örtkvistar före gräddning.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Baguetter med örter
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl fint hackade örtkryddor t ex basilika, timjan eller rosmarin
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Baguetter med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vackra och smakrika baguetter med örter som passar perfekt för buffébordet. Goda med ost, enkla röror eller en skvätt olja.

Ugnstemperatur:250-200º
4 st

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.
  2. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Skär degen i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla ljummet vatten över baguetterna. Dekorera med örter. Grädda i cirka 8 minuter. Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Ta ut baguetterna och låt svalna på galler under bakduk.

Servering

Garnera brödet med örtkvistar före gräddning.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!