Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Perfekt munsbit att starta buffén med.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt
  • Saffransdipp:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 tsk riven vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
  3. Tillsätt crème fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Saffransdipp

  1. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bollarna går även bra att göra på t.ex. bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt
  • Saffransdipp:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 tsk riven vitlök
  • salt och peppar

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Perfekt munsbit att starta buffén med.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
  3. Tillsätt crème fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Saffransdipp

  1. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bollarna går även bra att göra på t.ex. bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!