Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp
  • Tid 50 min + tid att kallna
  • Ugn 225º

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

0 (0 betyg)

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Perfekt munsbit att starta buffén med.

  • Tillagningstid 50 min + tid att kallna
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • salt
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
Saffransdipp:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 tsk riven vitlök
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen.

  2. 2

    Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.

  3. 3

    Tillsätt crème fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Saffransdipp

  1. 1

    Vispa crème fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bollarna går även bra att göra på t.ex. bulgur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar