Kycklingwrap med grön hummus

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 15 min
2 portioner
  • 0.5 grillad kyckling (eller motsvarande mängd kycklingkött)
  • 1 dl couscous
  • 2 grillade paprikor (inlagda i olja)
  • 30 g småbladig sallad
  • 2 stora tortillabröd
  • Grön "hummus"
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • "Grön ""hummus"""
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Plocka köttet från kycklinghalvan. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa tinade sojabönor med sesamolja, spiskummin, vitlök, citron, vatten, salt och cayennepeppar till en slät kräm. Tillsätt vatten till önskad konsistens.
  3. Lägg couscous, kyckling, hummus, grillad paprika och sallad på tortillabröd och rulla ihop.

Tips

Hummusen går fint att göra på gröna ärter eller kikärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-06-15

Gott men hummusen blev lite besk, och det var alldeles för mycket av den :)

Kycklingwrap med grön hummus
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 grillad kyckling (eller motsvarande mängd kycklingkött)
  • 1 dl couscous
  • 2 grillade paprikor (inlagda i olja)
  • 30 g småbladig sallad
  • 2 stora tortillabröd
  • Grön "hummus"
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • "Grön ""hummus"""
  • salt och cayennepeppar

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 15 min
2 portioner

Gör så här

  1. Plocka köttet från kycklinghalvan. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa tinade sojabönor med sesamolja, spiskummin, vitlök, citron, vatten, salt och cayennepeppar till en slät kräm. Tillsätt vatten till önskad konsistens.
  3. Lägg couscous, kyckling, hummus, grillad paprika och sallad på tortillabröd och rulla ihop.

Tips

Hummusen går fint att göra på gröna ärter eller kikärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-06-15

Gott men hummusen blev lite besk, och det var alldeles för mycket av den :)