Kycklingwrap med grön hummus
  • Tid 15 min

Kycklingwrap med grön hummus

3.22 (9 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

2 portioner
  • 0.5 grillad kyckling (eller motsvarande mängd kycklingkött)
  • 1 dl couscous
  • 2 grillade paprikor (inlagda i olja)
  • 30 g småbladig sallad
  • 2 stora tortillabröd
Grön "hummus"
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • salt och cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Plocka köttet från kycklinghalvan. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Mixa tinade sojabönor med sesamolja, spiskummin, vitlök, citron, vatten, salt och cayennepeppar till en slät kräm. Tillsätt vatten till önskad konsistens.

  3. 3

    Lägg couscous, kyckling, hummus, grillad paprika och sallad på tortillabröd och rulla ihop.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Hummusen går fint att göra på gröna ärter eller kikärter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Gott men hummusen blev lite besk, och det var alldeles för mycket av den :)