Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap
  • Tid 35 min

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

4.18 (28 betyg)

Currydoftande bollar, frasiga på ytan och krämiga inuti.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl quinoa (3-4 dl kokt)
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk salt
  • olja att steka i
Limeyoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt (10 %)
  • 3 msk majonnäs
  • 3 tsk pressad limesaft
  • örtsalt
Till servering
  • 1 röd paprika
  • 70 g sockerärter
  • 100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)
  • 1 liten rödlök
  • 4 tortilla - eller tunnbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock ca 15 min. Förbered grönsakerna till serveringen: Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor.

  2. 2

    Blanda ägg, mandelmjöl, ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar.

  3. 3

    Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, ca 5 min. Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortillabröd.

Limeyoghurt

  1. 1

    Blanda yoghurten med majonnäs och limesaft till en sås. Smaka av med örtsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Quinoabollar passar även att servera till pasta eller bulgur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jurgita

    Gott! Ska säkert bjuda mina vegetarianer kompisar på denna rätt.

  • Maria

    Så gott! Familjens favorit numera

  • Linn

    Verkligen supergott! Kryddade på lite extra med vitlök, spiskummin och cayennepeppar.

  • Maja

    Bytte ut curryn mot basilika, oregano och spiskummin och serverade med pasta -jättegott!

Visa fler