Quinoasallad med grönkålshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Pröva denna sallad som är perfekt balanserad i smakerna. Quinoa, morötter, kronärtskockor och solrosfrön. som serveras med en smakrik grönkålshummus.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl svart quinoa, gärna svart
  • 500 g morot
  • 1 dl solrosfrön
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • grovt bröd, till servering
  • Dressing
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Grönkålshummus
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g grönkålsblad (utan stjälkar)
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Grönkålshummus: Fräs lök, chili, vitlök och spiskummin i olja. Häll över i en mixerbunke. Fräs grönkålen hastigt i lite olja. Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och späd ev med mer vatten.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Skala och grovriv morötterna och lägg i en stor skål.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta solrosfröna i torr stekpanna till fin färg. Salta lätt och häll dem varma över morötterna. Vänd ner quinoa, kronärtskockor och dressing. Servera med hummus och en bit grovt bröd.

Servering

Garnera med hackad persilja!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-28

Hej Elin. Det ska, precis som du skriver även vara olivolja och vitlök i dressingen. Tack för att du påpekade att ingredienserna hade försvunnit. Mvh, Maja/redaktör

Elin

2020-08-06

Detta recept var med i Coops tidning i våras. Då stod det att dressingen även skulle innehålla 1/2 dl olivolja och 1/2 liten finriven vitlöksklyfta. Har detta fallit bort kanske? Kan tänka mig att det blir surt annars.

Rebecca

2020-08-04

Riktigt gott! Fräsch rätt med bra syra. Tips! Om man ska spara salladen i matlådor så är det bättre att inte vända ner solrosfröna direkt, utan att toppa dem vid servering. Kan bli lite beskt om de får ligga och dra i dressingen länge.

Gerd

2020-01-29

Inte så gott, lite för surt i smaken,men hummusen var ganska god. Det var betydligt mer än 4 portioner, snarare 6-8 portioner.

Liknande recept

Spara recept

Årets tomatskörd i sallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Quinoa med råstekta rotfrukter

Betyg
Betyg
(1)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 dl svart quinoa, gärna svart
  • 500 g morot
  • 1 dl solrosfrön
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • grovt bröd, till servering
  • Dressing
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Grönkålshummus
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g grönkålsblad (utan stjälkar)
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk sesamolja
  • salt

Quinoasallad med grönkålshummus

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Pröva denna sallad som är perfekt balanserad i smakerna. Quinoa, morötter, kronärtskockor och solrosfrön. som serveras med en smakrik grönkålshummus.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grönkålshummus: Fräs lök, chili, vitlök och spiskummin i olja. Häll över i en mixerbunke. Fräs grönkålen hastigt i lite olja. Mixa ihop alla ingredienser, smaka av med salt och späd ev med mer vatten.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Skala och grovriv morötterna och lägg i en stor skål.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta solrosfröna i torr stekpanna till fin färg. Salta lätt och häll dem varma över morötterna. Vänd ner quinoa, kronärtskockor och dressing. Servera med hummus och en bit grovt bröd.

Servering

Garnera med hackad persilja!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-08-28

Hej Elin. Det ska, precis som du skriver även vara olivolja och vitlök i dressingen. Tack för att du påpekade att ingredienserna hade försvunnit. Mvh, Maja/redaktör

Elin

2020-08-06

Detta recept var med i Coops tidning i våras. Då stod det att dressingen även skulle innehålla 1/2 dl olivolja och 1/2 liten finriven vitlöksklyfta. Har detta fallit bort kanske? Kan tänka mig att det blir surt annars.

Rebecca

2020-08-04

Riktigt gott! Fräsch rätt med bra syra. Tips! Om man ska spara salladen i matlådor så är det bättre att inte vända ner solrosfröna direkt, utan att toppa dem vid servering. Kan bli lite beskt om de får ligga och dra i dressingen länge.

Gerd

2020-01-29

Inte så gott, lite för surt i smaken,men hummusen var ganska god. Det var betydligt mer än 4 portioner, snarare 6-8 portioner.

Liknande recept

Spara recept

Årets tomatskörd i sallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Quinoa med råstekta rotfrukter

Betyg
Betyg
(1)