Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Perfekt munsbit att starta buffén med.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • Saffransdipp:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 tsk riven vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen.
  2. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
  3. Tillsätt crème fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Saffransdipp

  1. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bollarna går även bra att göra på t.ex. bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Exotisk mathavresallad

(7)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Fröknäcke på röda linser

(9)

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl hirs
  • 15 cm purjolök
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk maizena
  • 1 ägg
  • 3 dl oliver
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • Saffransdipp:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 tsk riven vitlök
  • salt och peppar

Hirsbollar med rostade oliver och saffransdipp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Milda, läckra små bollar som älskas av stora och små. Perfekt munsbit att starta buffén med.

Tillagningstid: 50 minuter + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hirs enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna, gärna i kylen.
  2. Finhacka purjolök och stek i smör utan att det får färg. Blanda ner i den kalla hirsen så behåller purjon sin gröna färg.
  3. Tillsätt crème fraiche, maizena och ägg. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och klicka ut runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Fördela oliver, vitlöksklyftor och rosmarin runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Saffransdipp

  1. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är tjock. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bollarna går även bra att göra på t.ex. bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Årets tomatskörd i sallad

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Exotisk mathavresallad

(7)

Quinoa med råstekta rotfrukter

(0)

Fröknäcke på röda linser

(9)

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies