Hemgjord korv på fläsk och bacon

Hemgjord korv på fläsk och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord korv med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 1 msk salt
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar

Hemgjord korv på fläsk och bacon
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 15-20 Korvsnurror:
  • 1 kg tärnat fläskkött
  • 300 g strimlat knaperstekt bacon
  • 2.5 dl hackad persilja
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 msk kajennpeppar (kan uteslutas)
  • 2 tsk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Picante Pimentón de La Vera
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 2.5 dl iskallt rödvin
  • 1 msk salt
  • 6-8 portioner senapsslaw:
  • 600 g strimlad salladskål (ett halvt huvud)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl senap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl socker
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 7 hamburgerbröd
  • ketchup, gärna chili
  • 150 g finstrimlat, knaperstekt bacon

Hemgjord korv på fläsk och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord korv med smak av fänkål, chili, paprika och bacon.

Tillagningstid: 2 timmar + tid att torka + 1 dygn i kylskåp
20 stycken

Gör så här

  1. Mal köttet på den fina hålskivan. Blanda färs med bacon, kryddor och rödvin ordentligt, cirka 10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i fjälster, gör cirka 20 centimeter långa korvar, snurra ihop och fäst med en grillpinne.
  3. Lägg på galler och torka cirka 30 minuter innan de läggs i kylskåp. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig lite mer.
  4. Skölj salladen ordentligt i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt i durkslag eller salladsslunga.
  5. Blanda alla övriga ingredienser, smaka av. Vänd ner kålstrimlorna och låt stå kallt fram till servering. Grilla eller stek korven, med pinnen kvar, cirka 8 minuter. Servera med hamburgerbröd, senapsslaw och toppa med lite ketchup och baconkrisp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina nelson

2015-08-23

Var köper man pimenton, finns ej på coop i kalmar