Helstekt sidfläsk med kummin och vitkål

Helstekt sidfläsk med kummin och vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Helstekt sidfläsk i ugn blir så mört och gott.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175-275º
4 portioner
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helstekt sidfläsk med kummin och vitkål
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 800 g rimmat sidfläsk med svål i bitar
  • 2 msk kummin
  • 500 g vitkål
  • vatten
  • hackad persilja
  • salt

Helstekt sidfläsk med kummin och vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Helstekt sidfläsk i ugn blir så mört och gott.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175-275º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär diagonala snitt i svålen, ca 1 cm från varandra. Strö över rikligt med kummin, vik ut snitten så att fröna kommer ner i fettet. Lägg fläsket i en ugnsform med köttsidan neråt. Stek ca 1 timme i 175ºC.
  2. Höj därefter värmen till 275ºC eller sätt på grillen. Svålen ska få ordentlig färg. Vänd fläsket och låt köttsidan få färg. Köksfläkt rekommenderas.
  3. Skär vitkålen i klyftor, ta bort lite av stocken men låt klyftorna hålla ihop. Koka upp vatten och salt och koka kålen mjuk under lock ca 10 minuter

Servering

Skär upp fläsket, servera med vitkålen och hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!