Fisktaco
Fisktaco
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Fisktaco

3 (1 betyg)

Juvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g majs
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • salt
  • 1 msk olja
  • 400 g mini tortilla
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.

  2. 2

    Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.

  4. 4

    Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar