Fisktaco

Fisktaco

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljuvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g majs
  • 500 g torskfilé
  • 1 lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • 1 msk olja
  • 400 g minitortilla
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
  2. Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Fisktaco
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g majs
  • 500 g torskfilé
  • 1 lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • 1 msk olja
  • 400 g minitortilla
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Fisktaco

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ljuvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
  2. Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)