Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g fläskfilé
  • syrad grädde, till servering
  • Kryddrub
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk neutral olja
  • Saltrostad potatis
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Jordgubbssallad
  • 70 g salladsblad
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 1 dl mandlar, rostade saltade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Helstekt fläskfilé med saltbakad potatis och jordgubbssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Jordgubbar och rucola med hackade rostade mandlar är ett underbart tillbehör. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser till kryddrubben i en bunke och vänd runt köttet. Häll i oljan och massera in kryddorna ordentligt. Låt vila till stekning.
  2. Vänd runt potatis och vitlöksklyftor i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 15 min. Lägg fläskfilén i en upphettad stekpanna och bryn till fin färg runt om. Vänd ofta, sockret gör att det lätt kan bli bränt.
  3. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Lägg köttet på plåten bredvid potatisen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek klart i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 20 min. Låt vila 10 min innan det skärs upp i skivor.

Jordgubbssallad:

  1. Fördela sallad och jordgubbar på ett serveringsfat och toppa med mandlar, olja, citron och parmesan. Salta och peppra.
  2. Servera köttet med potatis, vitlök, sallad och syrad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2018-08-06

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)