Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser tilltandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurtenoch lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingenmed yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlöktill en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med engaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smakaav med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningenoch servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokryddaär ett gottalternativom du villvarierasmaken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2021-08-30

Glömde saltet eftersom det inte står i innehållsförteckningen. Men god kryddsmak!

Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Linus. Tack för att du uppmärksammade detta.Det ska vara 2 dl yoghurt till marinaden. Mvh, Maja/redaktör

Linus

2020-09-27

Håller med Bo. Receptet är ofullständigt då ni skriver att tandoorikryddmixen ska blandas med yoghurt men anger ingen mängd för detta.

Checkbox Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 hel kyckling
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 4 naanbröd, till servering
  • Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser tilltandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurtenoch lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingenmed yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. Blanda yoghurt med mynta och vitlöktill en sås och smaka av med salt.
  2. Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med engaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smakaav med salt och peppar.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningenoch servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Tacokryddaär ett gottalternativom du villvarierasmaken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2021-08-30

Glömde saltet eftersom det inte står i innehållsförteckningen. Men god kryddsmak!

Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Linus. Tack för att du uppmärksammade detta.Det ska vara 2 dl yoghurt till marinaden. Mvh, Maja/redaktör

Linus

2020-09-27

Håller med Bo. Receptet är ofullständigt då ni skriver att tandoorikryddmixen ska blandas med yoghurt men anger ingen mängd för detta.

Checkbox Coop

2019-06-13

Hej Bo, tittar du på receptet i appen eller på coop.se ? För oss ser allt rätt ut. Ingredienserna till myntayoghurten ligger i ingrediensförteckningen, och i receptbeskrivningen beskrivs hur du gör. 3 dl yoghurt 10% blandas med 1 kruka färsk, finhackad mynta och 1 riven vitlöksklyfta. Lycka till och hör gärna av dig om du har fortsatta problem med att se delar av receptet! hälsar Elsa, webbredaktör

Bo

2019-06-07

Ofullständigt recept. Var är info om myntasåsen? Är det 2 dl yoghurt till Tandoorikrydorna?