Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda
  • Tid 75 min
  • Ugn 200º

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

3.67 (3 betyg)

Smakrik kyckling i ugn med härlig bönsallad som tillbehör.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 4 naanbröd, till servering
Tandoorikryddmix
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk malen kryddnejlika ( eller 8 hela kryddnejlikor)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 tsk salt
Myntayoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
Bönsallad
  • 400 g kokta vita bönor (på burk)
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till tandoorikryddan. Rör ihop kryddmixen med yoghurten och lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med yoghurtblandningen och rosta mitt i ugnen ca 1 timme.

Myntayoghurt:

  1. 1

    Blanda yoghurt med mynta och vitlök till en sås och smaka av med salt.

  2. 2

    Skölj bönorna noga och mosa sedan grovt med en gaffel. Vänd ihop med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen och servera med kyckling, yoghurtsås och bönsallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tacokrydda är ett gott alternativ om du vill variera smaken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar