Helgrillad fläskfilé med honungsglaze
  • Tid 40 min
  • Ugn 250º
  • Svårighetsgrad Enkel

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

3.74 (34 betyg)

Timjansrostad potatis med honungsglaserad fläskfilé och coleslaw.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 250º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
Fläskfilé:
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl honungsglaze (färdig eller enligt receptet nedan)
Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål
  • 1 grovt riven morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 100 g rucola
Glaze:
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 1 tsk sechuanpeppar eller chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg potatisen på en ugnsplåt och ringla över olja, timjan och flingsalt. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter.

Fläskfilé

  1. 1

    Putsa fläskfilén och salta och peppra runt om. Stek eller grilla köttet cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer, fläskfilén är perfekt vid 70 grader. Pensla med glazen några gånger under stek- eller grilltiden.

Coleslaw

  1. 1

    Blanda vitkålen med morot, vinäger och salt. Tillsätt majonnäs och rör om.

  2. 2

    Servera fläskfilén med den rostade potatisen, coleslaw och rucola.

Glaze

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt lite mango chutney i colslawsalladen för en sötare variant, vilket brukar passa de små vännerna.
Koka potatisen dagen innan och lägg även den på grillen i portionsfoliepaket.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Simon Almgren

    Det står ju Glaze era muppar!

  • Eva

    Vad jag kan se finns receptet på honungsglazen!!! Först fläskfilen sedan clowesallad och sist honungsglazen - allt med tydlig beskrivning!!!!!

  • Britta/Webbredaktionen

    I det här receptet finns en honungsglaze. http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/g/grillad-flaeskytterfile-med-lime--och-honungsglaze/

  • anna k

    Den här glazen ska jag iallafall testa: http://www.matskafferiet.se/hangmorad-ryggbiff-med-honungs-glaze/

Visa fler