Havreris på indiskt vis

Havreris på indiskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 2.5 dl havreris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 30 g färsk grönkål
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
  3. Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
  4. Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
  5. När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Havreris på indiskt vis
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl havreris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 30 g färsk grönkål
  • salt och nymalen svartpeppar

Havreris på indiskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
  3. Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
  4. Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
  5. När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!