
Havreris på indiskt vis
Betyg (1-5):
Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
- 2.5 dl havreris
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk gurkmeja
- 200 g brysselkål
- 2 msk kokosolja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 30 g färsk grönkål
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
- Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
- Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
- När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.
Havreris på indiskt vis
Betyg (1-5):
Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.
Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Gör så här
- Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
- Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
- Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
- När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!