Havreris på indiskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl havreris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 30 g färsk grönkål
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
  3. Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
  4. Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
  5. När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(351)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl havreris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 200 g brysselkål
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 30 g färsk grönkål
  • salt och nymalen svartpeppar

Havreris på indiskt vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det perfekta tillbehöret till alla former av vegetariska grytor eller biffar. Havreris som blandas med brysselkål, ingefära och grönkål. Recept ur kokboken: Mitt indiska liv av Malin Mendel.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka havreriset med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och koka brysselkålen 3–4 min. Skölj av i kallt vatten.
  3. Värm kokosoljan i en stekpanna och tillsätt ingefäran. Fräs under omrörning någon minut.
  4. Dela brysselkålen på mitten och lägg ner i pannan.
  5. När brysselkålen nästan är genommjuk, tillsätt grönkålen och stek tills bladen är mjuka. Salta, peppra och vänd ner i riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk wok med tofu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Blomkålsgryta - indisk Aloo gobi - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(351)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Stroganoff med tofu

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)