Hasselnötsmarshmallows

Hasselnötsmarshmallows

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.

70 stycken
  • 200 g rostade hasselnötter
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl kallt vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • olja att pensla form och slickepott med

Gör så här

  1. Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
  2. Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
  3. Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
  4. Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.

Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Wallin

2011-12-17

Julgodis

Hasselnötsmarshmallows
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g rostade hasselnötter
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl kallt vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • olja att pensla form och slickepott med

Hasselnötsmarshmallows

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.

70 stycken

Gör så här

  1. Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
  2. Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
  3. Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
  4. Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.

Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Wallin

2011-12-17

Julgodis