Hasselnötsmarshmallows

Hasselnötsmarshmallows

3.73 (22 betyg)

Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.

  • Ingredienser 7

Tillagningstid: 4 timmer

Ingredienser

70 stycken
  • 200 g rostade hasselnötter
  • 3 msk gelatinpulver
  • 1.25 dl kallt vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 3 msk vatten
  • olja att pensla form och slickepott med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.

  2. 2

    Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.

  3. 3

    Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.

  4. 4

    Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Per Wallin

    Julgodis