
Hasselnötsmarshmallows
Betyg (1-5):
Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.
70 stycken
- 200 g rostade hasselnötter
- 3 msk gelatinpulver
- 1.25 dl kallt vatten
- 4 dl strösocker
- 1.5 dl ljus sirap
- 3 msk vatten
- olja att pensla form och slickepott med
Gör så här
- Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
- Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
- Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
- Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.
Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.
Hasselnötsmarshmallows
Betyg (1-5):
Gör egna mashmallows med hasselnötter och ta med som present eller bjud dina gäster på.
70 stycken
Gör så här
- Hacka 1/3 av nötterna fint och resterande nötter mycket fint. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Blanda socker, sirap och 3 matskedar vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka rejält i 1,5 minut. Rör om då och då.
- Pensla en form, 20x20 centimeter, med olja. Häll gelatinet och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills allt är väl blandat. Vispa sedan på högsta effekt i 10-12 minuter. Tillsätt de finhackade nötterna på slutet.
- Pensla en slickepott med olja. Häll smeten i formen, med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar, gärna längre.
- Klipp eller skär sedan skummet i små bitar och rulla dem i de mycket finhackade nötterna. Förvara i plastpåse eller lufttät burk i rumstemperatur. De håller sig mjuka 3-5 dagar.
Tips

Om det blir kladdigt på slutet av vispningstiden, höj och sänk vispen hela tiden. Då åker smeten av allt eftersom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Per Wallin
2011-12-17
Julgodis