Hasselnötsglass

Hasselnötsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk, grädde, hasselnötskräm. Som toppas med rostade hasselnötter och chokladsås.

Tillagningstid: 30 min + 6 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl hasselnötskräm, t ex nutella
  • 2 msk chokladsås

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr het panna så att de får färg och skalen börjar lossna. Skaka pannan hela tiden, de bränns lätt.
  2. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem mot varandra i handduken så att skalet lossnar. Hacka dem grovt.
  3. Vispa grädden fluffig och vispa ner den kondenserade mjölken. Rör i hasselnötskrämen. Häll glasssmeten i en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  4. Ringla över chokladsåsen och strö över nötterna. Täck över glassen och låt stå i frysen minst 6 tim. Ta fram en stund före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Hasselnötsglass
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl hasselnötskräm, t ex nutella
  • 2 msk chokladsås

Hasselnötsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk, grädde, hasselnötskräm. Som toppas med rostade hasselnötter och chokladsås.

Tillagningstid: 30 min + 6 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr het panna så att de får färg och skalen börjar lossna. Skaka pannan hela tiden, de bränns lätt.
  2. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem mot varandra i handduken så att skalet lossnar. Hacka dem grovt.
  3. Vispa grädden fluffig och vispa ner den kondenserade mjölken. Rör i hasselnötskrämen. Häll glasssmeten i en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  4. Ringla över chokladsåsen och strö över nötterna. Täck över glassen och låt stå i frysen minst 6 tim. Ta fram en stund före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)