Hasselnötsglass

Hasselnötsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk, grädde, hasselnötskräm. Som toppas med rostade hasselnötter och chokladsås.

Tillagningstid: 30 min + 6 tim i frysen
6 portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl hasselnötskräm, t ex nutella
  • 2 msk chokladsås

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr het panna så att de får färg och skalen börjar lossna. Skaka pannan hela tiden, de bränns lätt.
  2. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem mot varandra i handduken så att skalet lossnar. Hacka dem grovt.
  3. Vispa grädden fluffig och vispa ner den kondenserade mjölken. Rör i hasselnötskrämen. Häll glasssmeten i en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  4. Ringla över chokladsåsen och strö över nötterna. Täck över glassen och låt stå i frysen minst 6 tim. Ta fram en stund före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hasselnötsglass
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl hasselnötskräm, t ex nutella
  • 2 msk chokladsås

Hasselnötsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig glass gjord på kondenserad mjölk, grädde, hasselnötskräm. Som toppas med rostade hasselnötter och chokladsås.

Tillagningstid: 30 min + 6 tim i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr het panna så att de får färg och skalen börjar lossna. Skaka pannan hela tiden, de bränns lätt.
  2. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga dem mot varandra i handduken så att skalet lossnar. Hacka dem grovt.
  3. Vispa grädden fluffig och vispa ner den kondenserade mjölken. Rör i hasselnötskrämen. Häll glasssmeten i en form som rymmer ca 1 ½ liter.
  4. Ringla över chokladsåsen och strö över nötterna. Täck över glassen och låt stå i frysen minst 6 tim. Ta fram en stund före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!