Hamburgare med nötfärs

Hamburgare med nötfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Hamburgare variera den efter humör med olika dressingar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 bröd
  • 200 g isbergssallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 tsk salt
  • Indisk dressing:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • Amerikansk dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och kajennpeppar. Forma 4 hamburgare och pensla dem med olja. Stek dem 2-3 minuter per sida.

Indisk dressing

  1. Blanda majonnäs, citronskal och tandooripasta till en slät sås.

Amerikansk dressing

  1. Blanda majonnäs med sweet chilisås till en slät dressing.
  2. Fyll bröden med hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-03-12

Själva burgarna tämligen stabbiga och smaklösa!

Minna

2013-03-21

Håller med Monica, väldigt konstigt att skicka med minibaguetter istället för hamburgerbröd. Blir till att handla själv....

Monika Gellrup

2013-03-20

Jag tycker att det är dåligt att ni visar en bild på hamburgerbröd när ni skickar med minibaguetter. Och då ska man göra avlånga hamburgare också så att det passar.... Jag måste nu gå och handla hamburgerbröd för barnen kommer inte att acceptera hårda baguetter.

Checkbox Coop

2012-05-29

Det stämmer, det borde varit en rödare sås. Hoppas du har överseende med att det här är en försvenskad variant av receptet.

Stella Sandahl

2012-05-28

Ni har en konstig tandoorikrydda. Den är vanligen röd. Och majonnäs används ALDRIG i indiska chutneys och såser.

Hamburgare med nötfärs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 4 bröd
  • 200 g isbergssallad
  • 2 skivade tomater
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 tsk salt
  • Indisk dressing:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • Amerikansk dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl sweet chilisås

Hamburgare med nötfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Hamburgare variera den efter humör med olika dressingar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och kajennpeppar. Forma 4 hamburgare och pensla dem med olja. Stek dem 2-3 minuter per sida.

Indisk dressing

  1. Blanda majonnäs, citronskal och tandooripasta till en slät sås.

Amerikansk dressing

  1. Blanda majonnäs med sweet chilisås till en slät dressing.
  2. Fyll bröden med hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-03-12

Själva burgarna tämligen stabbiga och smaklösa!

Minna

2013-03-21

Håller med Monica, väldigt konstigt att skicka med minibaguetter istället för hamburgerbröd. Blir till att handla själv....

Monika Gellrup

2013-03-20

Jag tycker att det är dåligt att ni visar en bild på hamburgerbröd när ni skickar med minibaguetter. Och då ska man göra avlånga hamburgare också så att det passar.... Jag måste nu gå och handla hamburgerbröd för barnen kommer inte att acceptera hårda baguetter.

Checkbox Coop

2012-05-29

Det stämmer, det borde varit en rödare sås. Hoppas du har överseende med att det här är en försvenskad variant av receptet.

Stella Sandahl

2012-05-28

Ni har en konstig tandoorikrydda. Den är vanligen röd. Och majonnäs används ALDRIG i indiska chutneys och såser.